Vartaiden lyhyt oppimäärä
Vartaat ovat mainioita grillattavia, joihin voi helposti yhdistellä eri lihoja sekä makuja. Marinoi lihat erilaisilla marinadeilla tai käytä valmiiksi maustettuja tai marinoituja tuotteita. Lisää vartaisiin kasviksia, hedelmiä tai makkaroita oman maun mukaan. Tarjoile vartaat erilaisten kastikkeiden kera.
- Leikkaa hitaasti kypsyvät palat pienemmiksi ja nopeasti kypsyvät isommiksi. Jos laitat samaan vartaaseen possua ja nautaa, leikkaa possu vähän suuremmiksi paloiksi, koska se kypsyy nopeammin.
-
Sekoita valmiiksi kypsennettyä lihaa tai makkaraa raa’an kanssa. Kypsä, kuutioitu porsaan niska kuumenee samalla kun vaikkapa porsaan ulkofilee kypsyy. Makkaran tai lihakuution rasva antaa fileelle mehukkuutta.
- Lisää halutessasi erilaisia kasviksia.
- Valele vartaita öljypitoisella kastikkeella grillaamisen aikana. Näin ne saavat hyvää makua ja rapean pinnan.